zarakine beweeg & beleef

Bewegen en beleven

Hou je lichaam soepel

DONDERDAG
Hatha yoga: van 20u00 tot 21u00
Yoga docent: Sonja

VRIJDAG
Herstelyoga: van 11u00 tot 12u00. 
Voor wie? Als je last hebt van chronische pijnen (thv lage rug, nek, knie, heup,…), rheuma, fibromyalgie, overspannen - gestresseerd zijn, hyperventilatie, burn-out,…
Yoga docent: Hanna

ZONDAG
Yoga: van 9u30 tot 10u30
Yoga docent: Sonja

Door yoga ben je in beweging en neemt je flexibiliteit toe. Ideaal dus om jouw lichaam soepel te houden. 

Praktisch
  • Een sessie duurt 60 minuten en kost 13 euro per uur. Een 10-beurtenkaart heb je al vanaf 120 euro.
  • Locatie: Zarakine, Aarschotsesteenweg 651, 3012 Wilsele
  • Breng je yoga matje mee.
  • Kom best een 10-tal minuutjes op voorhand, dan kan de les op tijd van start gaan.
  • Een slokje water is ook geen overbodige luxe.


Hatha yoga

Hatha yoga bevat zowel Yang als Yin houdingen, inspanning en ontspanning, een balans tussen lichaam en geest wat bekomen wordt door je aandacht te richten op de houdingen, evenals op je ademhaling.

Er wordt gestreefd naar een balans tussen deze twee uitersten ( inspanning versus ontspanning) alsook naar een balans tussen lichaam en geest. De yogahoudingen worden statisch uitgevoerd en aangepast aan jouw niveau.

Hatha is perfect om te beginnen met yoga. Het ontwikkelt kracht, zelfvertrouwen, flexibiliteit, balans, vitaliteit, uithoudingsvermogen, geestelijke vrede en tevredenheid.

Yogalates

Yogalates is een combinatie van Yoga en Pilates. Het is een toffe les om kennis te maken met zowel Pilates als Yoga, waardoor je de voordelen van beide hebt. In deze les trainen we het hele lichaam met nadruk op de rug- en buikspieren, alsook de flexibiliteit van ons lichaam verhogen.

We werken steeds samen met de ademhaling, waardoor we op een bewuste manier ons lichaam krachtiger en soepeler maken.

Kom je de les graag eens uitproberen? Vergeet dan niet te reserveren.

Herstel yoga

Wil je het wat rustiger aan doen, ervaar je veel stress of vermoeidheid, ben je herstellende na een periode van ziek zijn of heb je last van hyperventilatie, dan is de herstelyoga iets voor jou!

Tijdens herstelyoga worden verschillende houdingen uitgevoerd op een traag tempo met focus op de ademhaling. De houdingen versoepelen en versterken het lichaam en houden hart en bloedvaten in conditie. Via de adem leg je contact met je lichaam en jezelf. Je leert voelen hoe het met je lichaam en geest is gesteld.

De yoga lessen zijn toegankelijk voor iedereen. In elke houding luister je naar je lichaam en je past elke houding aan je lichaam aan. Je doet nooit meer dan dat je aankan en pauzeert wanneer je daar de behoefte toe voelt. Wees welkom!

Is yoga iets voor jou? Vragen?

Mail je gegevens door. We bellen je nadien terug om op je vragen te antwoorden.