zarakine beweeg & beleef

Prenatale kinesitherapie

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen. De zwangerschap beïnvloedt onder meer je houding, soepelheid, evenwicht, stabiliteit, spierkracht, beweeglijkheid en ademhaling. 

Zwangerschapskinesitherapie helpt je om die veranderingen op te vangen en je optimaal voor te bereiden op de bevalling.

Daarnaast zijn er ook de voorbereidingslessen voor de bevalling. Deze bestaan uit ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, de verschillende houdingen om de weeën op te vangen en de persoefeningen om de baby uit te drijven en om zo het bekken, de bekkenbodem en de baby te beschermen tijdens de bevalling.

Tot slot wordt bij je prenatale sessies aandacht besteed aan het oefenen van de bekkenbodemspieren die na de bevalling opnieuw versterkt moeten worden. Tijdens de zwangerschap en na de bevalling verliest de bekkenbodem aan kracht en uithouding. Door het toegenomen gewicht van de baby op de bekkenbodem zijn de spieren vermoeid en uitgerekt. Tijdens de bevalling kunnen ze gescheurd of ingeknipt zijn.

Soms worden de spieren ook niet correct of niet op het goede moment gebruikt. 
Een veel voorkomende klacht tijdens en na de zwangerschap is het verlies van druppels urine tijdens hoesten, niezen, lachen, tillen, … waarbij de druk in de buikholte toeneemt.

We leren je om de bekkenbodem op een juiste manier te aan te spannen en te ontspannen. Want door een goede beheersing van de bekkenbodem, samen met een aangepaste houding en leefgewoonten, kan je dit verlies beperken of zelfs vermijden. De spieren op een juiste manier op- en ontspannen is eenvoudig aan te leren. Dagdagelijkse oefeningen thuis kunnen de kwaliteit van je bekkenbodem op lange termijn bepalen en zo ook de kans op verlies van urine en stoelgang op latere leeftijd verkleinen. 
 

Personal training VOOR je bevalling – Prenataal

In blijde verwachting, maar wil je nog steeds actief blijven bewegen? Geen probleem, sporten en zwanger zijn kunnen perfect samen. Studies geven immers aan dat een fitte moeder heel wat voordelen kan ervaren: vlottere bevalling, sneller herstel, minder kans op bekkenbodem problemen, ... 

Hoe we je kunnen helpen met prenatale kinesitherapie?

Of maak telefonisch een afspraak op 016 40 90 78